10 redenen om te starten met vrijwilligerswerk

10 redenen om vandaag te starten met vrijwilligerswerk

Iedereen heeft een reden om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn vele verschillende redenen om vrijwilligerswerk te doen en wij zullen in dit artikel 10 redenen noemen waarom je vandaag nog moet beginnen.

Het is een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding

Netflix and chill is een internetrage geworden. Maar puntje bij paaltje; wat leer je nu echt van Netflixen? Door vrijwilligerswerk te doen ben je bezig en ben in gezelschap van gelijkgestemde mensen. Het houd je bezig en daardoor kom je vooruit. Plus; het staat goed op je cv, veel beter dan bingewatcher.

Het geeft je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen

Waar je ook vrijwilligerswerk doet, je gaat iets leren. Een vaardigheid die later goed van pas komt (of goed op je cv staat!) of dingen die je persoonlijk goed doen. Bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen. Meer ervaring.

Je leert nieuwe mensen kennen

Netwerken is in elke branche super belangrijk. Je bent tegenwoordig niets zonder netwerk. De nieuwe mensen die je leert kennen kunnen nieuwe vrienden worden. Het kunnen ook kennissen worden die een vacature die écht precies iets voor jou is, naar je doorsturen!

Je doet ervaring op

Je doet veel ervaring op met vrijwilligerswerk. Het zou nog eens goed kunnen helpen bij het verlagen van je stressgehalte en het verbeterd je humeur! Wat wil een mens nog meer? Het zorgt er ook voor dat je zelfverzekerder overkomt en de baas hoort graag dat je over een flinke berg zelfkennis beschikt!

Je kunt iets voor een ander betekenen

Je betekent iets voor een ander (of voor dieren) en dat geeft een goed gevoel. Voor andere mensen maak je echt het verschil. Vrijwilligerswerk kweekt zelfvertrouwen, in wat je kunt doen.

Je kunt je talenten gebruiken

Je kunt je talenten voor management, tekenen of wat dan ook goed inzetten. Door deze talenten te gebruiken ontwikkel jij jezelf als persoon.

Het is flexibel

Het belangrijkste aan vrijwilligerswerk is het flexibel is. De baas wil toch echt dat je om acht uur aan deze kan van de drempel staat. Vrijwilligers zijn wat vrijer met hun schema.

Het is een opstapje naar betaald werk

Bij veel vrijwilligersorganisaties zijn er betaalde functies. Als jij al bij hun bekend bent, dan ben je sneller binnen bij de betaalde positie. Als je ergens anders solliciteert, dan kunnen de andere vrijwilligers een goed woordje voor je doen.

Je leert wat je graag doet en wat juist niet

Het allerbeste aan vrijwilligerswerk: je leert wat je graag doen en juist wat je niet graag doet. Dit helpt je ontzettend veel in sollicitatiegesprekken. Je weet waar je sterke punten liggen en ook waar je nog aan moet werken.