Hoe je een online bedrijf moet beginnen

Je eigen bedrijf beginnen wat nog nooit zo makkelijk

Er zijn vijf type van online zaken; entertainment, informatieve, bloggen, affiliatie marketing en dropshipping. Tegenwoordig is het zo ontzettend makkelijk je eigen bedrijf te beginnen, dat het een slimme zet is voor wat extra inkomsten. En als het succesvol wordt, dan kan je er zelfs van leven – er zijn vele YouTube-sterren die dat kunnen doen. Wij zullen het vooral over bloggen en entertainment hebben in deze blog.

Bloggen met je eigen blog

Bloggen is een tijd lang een grote rage geweest. Iedereen had wel een blog en toen kwam Facebook, waar nu veel mensen semi-bloggen. Een eigen blog is nog steeds een goede manier om wat extra zakgeld te verdienen. Het opzetten van een blog duurt meestal enkele minuten en je bent vaker vele maler langer bezig het juiste thema te zoeken. Daarna moet je natuurlijk dingen als Google Adsense aanzetten, om wat advertentie-inkomsten te krijgen.

Het gaat bij bloggen erom consistent te schrijven, nieuws te delen, video’s en foto’s te delen. Bloggen is niet alleen schrijven, het is zoveel meer. Het gaat erom zoveel mogelijk eigen content te maken en te delen. Niemand leest langer dan een seconde de zoveelste RSS blog. Kies een niche waar je veel over weet en blog daarover. De rest gaat dan vanzelf met wat werk.

Als het eenmaal een beetje loopt, dan kan je aan affiliate marketing doen. Dat houd kortweg in dat je producent van andere op jouw site market. Daar krijg je in het ergste geval een gratis product mee en in het beter geval een zak met geld op je bankrekening. Wees creatief in hoe je geld binnenkrijgt.

Gamen met publiek

Er zijn vele succesvolle kanalen waar mensen dagelijks naar kijken voor hun plezier. PewDiePie is waarschijnlijk het grootste voorbeeld van succesvol zijn met Let’s Plays. Jarenlang had hij het grootste YouTube-kanaal. Nu is dat T-Series, wat een platenmaatschappij uit India is – muziek is ook altijd booming business. Goed, waar het met gamen en streamen om gaat is om een game te pakken waar mensen graag naar kijken en het belangrijkste is; het gaat om de speler en het spel. Die interactie is het belangrijkste.

Er zijn veel kanalen die succesvol zijn geworden met Let’s Plays van de Sims en andere eigenlijk saaie spellen. Maar met het commentaar dat op het spel wordt gegeven, wordt het spel een stuk levendiger. Het krijgt een unieke dimensie en daardoor kijken mensen ernaar. Het gaat er dus om origineel te zijn en niet proberen iemand anders na te doen. Je bent namelijk het beste in jezelf zijn en niemand anders kan dat beter dan jij.