Leer je op school de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol in het leven te zijn?

Too cool for school?

Het lijkt erop dat sommige vakken op school er echt voor zijn gemaakt om je bezig te houden. Of dat het meer een ophokplicht is dan een belangrijke les waar je ooit wat aan gaat hebben. Algemene kennis is natuurlijk belangrijk, maar om erg diep in te gaan op de geschiedenis van weet-ik-veel-wie… Niet eens leuk om later als grap ergens te vertellen. Vandaar dat wij vandaag in dit artikel op de vraag ingaan; leer je op school de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn?

Weet hoe je met mensen moet omgaan

De belangrijkste les die je in je leven zult leren is de les over hoe je met mensen om kunt gaan. Met een les lichaamstaal kom je waarschijnlijk veel verder in het leven dan bijvoorbeeld de zoveelste droge saaie les. Of een les investeren, daar kan je later nog wat geld aan overhouden. Aan het zoveelste hoofdstuk economie… Tja, dat klinkt uiteindelijk toch allemaal hetzelfde.

Want als je weet hoe je mensen kunt ‘lezen’ of laat denken dat je super geïnteresseerd bent – terwijl je eigenlijk indut, helpt dat. Iedereen vind het leuk om over een passie te praten en het helpt als degene tegen wie je praat enthousiast lijkt te luisteren.

Leer beleggen

Willen wij zeggen dat school tijdsverspilling is? Nee, je hebt het echt nodig voor je algemene beelding. Maar op school leer je uiteindelijk niet alles wat je later nodig hebt. Daarom moet je dat vaak na schooltijd of zelfs na je school leren. Dat is niet altijd zo makkelijk. Vandaar dat wij je de tip geven; leer na schooltijd hoe je moet investeren.

Het is iets waar je je hele leven wat aan zult hebben. Een rekening bij Robeco openen, dat is al een start. Daarna zelf actiever gaan beleggen. Weet hoe de markt werkt en weet wanneer je je geld in bedrijven kan stoppen. Je gaat straks hard werken voor je geld en dat moet je ervoor zorgen dat jouw geld net zo hard voor jou werkt.

Want slapend rijk worden – het is misschien een droom, maar slapend rijker worden is makkelijker dan je denkt! Je geeft het geld dat in het fonds is niet uit en het word elk jaar meer. Beleggen is je geld meer waard dan een spaarrekening.